Blog

DXN L_VEGMIX

2021. január 08., 16:29

Hogyan vészeljük át az influenzát pár nap alatt? Megoldás lehet a DXN L-VEGMIX

A DXN alapítójától kaptuk ezt a receptet. Ő válogatta össze az alapanyagokat és azt is megosztotta velünk, hogy melyik növénynek mi a szerepe és hogyan támogatja a szervezetünket nem csak, ha levertnek érezzük magunkat vagy megfáztunk, hanem akkor is használhatjuk, ha úgy érezzük, hogy egy kis méregtelenítésre szorulunk.

Hozzávalók: 1 tasak DXN L-VEGMIX

Körülbelül 3x2dl készíthető 1 tasakból.

2 dl-t merjünk ki és tegyünk bele ganoderma port és amilyen forrón csak tudjuk, igyuk meg lefekvés előtt és reggelig izzadjunk.

A főzet a zsírban kötött toxinokat távolítja el a szervezetből és közben erősíti a szervezet öngyógyító képességét.

„Ha nincs hír, jó hír" vagyis, ha nincs „mellékhatás”, akkor az azt jelenti, hogy a szervezet egyensúlyban van.

Ha a szaga vagy az íze nem tetszik, akkor egy kisebb szem lime-ot vagy citromot (héjával együtt apróra vágni) lehet bele tenni.

Fontos, hogy ne kerámia edényben főzd és ne adj hozzá semmit, a megadott hozzávalókon kívül.

Mindenkinek ajánlható, a szervezet reakcióit kell figyelni.

Ajánlott kúrák:

-          Influenza, megfázás esetén 2 dl lefekvés előtt, ha nem javul másnapra, akkor lehet emelni, 6dl-re, amit oszd el a nap folyamán, vagyis 3x2dl.

-          Általános méregtelenítés heti 3 alkalommal, míg érzed javító hatását.

-          1 hetes kúra után a zsírlebontási folyamatok elindulnak, a méreganyagok távozni fognak, előfordulhat hasmenés vagy gyakoribb széklet, ezért ilyenkor a bevitt ételmennyiséget csökkentheted, helyette több zöldség, gyümölcs, sok folyadék.

Miért pont ezek a növények?


Póréhagyma

A póréhagymának az allicinnek köszönhetően, ami az allináz enzimből akalul át, ez adja a hagyma aromáját, vírusölő és baktériumölő hatása van. Emésztésserkentő, vizelethajtó hatású. Köptető hatású, ezért jól alkalmazható légúti fertőzések ellen. Magas A-B1-C-E vitamin tartalma van. Magas antioxidáns tartalmú, ami erősíti a szervezet ellenállóképségét. Vas, Kalcium, Kálium, Cink, Mangán, Szelén, Magnézium, Folsav. Féregűző hatása is ismert. Szervezetünkre gyakorolt hatása nagyjából megegyezik a fokhagymáéval, ugyanakkor kíméletesebben, enyhébb formában fejti ki azt. A fokhagymához hasonlóan szív- és érvédő, vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentő, értágító hatása van.

Paradicsom

A paradicsom magas likopin tartalmának köszönhetően antioxidáns hatású, emellett ß-karotint tartalmaz.A likopin hő hatására „teljesedik ki” igazán, ezért a szervezetben jobban tud hasznosulni a levesből, mintha simán nyersen megennénk. C-E vitamin és Kalcium, Kálium, Magnézium, Nátrium tartalmú. Tomatin tartalmú, ami pedig egy mikrobaölő hatású vegyület, gyulladásos folyamatok ellen. Nagyon jól hidratál, ezért is került bele a levesbe, hiszen az izzadás következtében kiszáradhat a szervezet, de a paradicsom gondoskodik a hidratálásról.

Gyömbér

Ez a növény az egyik kedvencem, régebben ugyan nem szerettem erős íze miatt, de mióta tudom, hogy ez egy jolly joker, vagyis rengeteg jó tulajdonsága van és számos módon felhasználható, azóta a kedvencem.

Gyomorerősítő, emésztést elősegítő, étvágyjavító, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású. Memóriajavító, kiélesíti az érzékeket. Ízületi gyulladásra aromfürdőként vagy masszázsolajba keverve használható. Gyulladáscsökkentő, láz megfázás esetén hatékony, de minden féle „téli betegség” megelőzésére ajánlható. Reuma, izomgörcsök enyhítésére.

Kínai orvosok szerint jó fogfájás, malaria, hidegrázás, orrdugulás, orr-és homloküreggyulladásra, hasmenésre, vérhasra és köhögés ellen. (Forrás: antalvali.com)

Datolya

A datolya természetes édesítőként kell a levesbe, de természetesen nem ez az egyetlen tulajdonsága, ami miatt felhasználjuk. Mivel magas a cukortartalma ezért az energiaellátásban fontos szerepe van, emellett helyreállítja az egészséges bélmozgást. Tele van vassal és C-vitaminnal, vas tartalma miatt hatékonyan kezelheti a vérszegénységet. Terhesség alatt segít a méh izmainak megerősödésében. Segít a máj méregtelenítésében, ezért másnaposság esetén is hatásos lehet. Bizonyos összetevői koleszterinszint csökkentő hatást váltanak ki. Cink, Foszfor,  Kalcium (vértisztító hatás) Kálium, Magnézium, Réz (szervezet regenerációját segíti elő) és B-vitamin. Növényi hormon tartalmának köszönhetően a változókor idején segíthet a hormonháztartás egyensúlyának megtartásában.

Forrás: Dr. Nagy Jenő: Növények az egészségért


Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!



Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

!
!






Vissza az előző oldalra!
- Magyar