Blog

Az élet fája avagy a kókuszolajról bővebben...

2021. március 11., 09:31

Mivel masszírozok és miért?

Én a multifunkcionális kókuszolajat választottam. Multifunkcionális, mert sok mindenre lehet még a bőrápoláson kívül használni.

 Nagyon örültem, amikor a DXN termékei között megjelent a 100%-ban természetes, bio, hidegen sajtolt kókuszzsír. Több mindent kipróbáltam már, amikor elkezdtem masszírozni (krémeket, különböző olajokat), de végül erre esett a választásom. Fantasztikus illata van és az állaga is kicsit más, mint amiket korábban kipróbáltam.

Fontos számomra, hogy amivel nap, mint nap dolgozok ne ártson senkinek, ne okozzon semmilyen bőrirritációt és ne csak hogy ne ártson, de legyen jótékony hatása is, de ne csak a vendégeim számára, kezeimet is ápolja.

Miért is hívom multifunkcionálisnak?

Összegyűjtöttem pár dolgot, amire érdemes használni, lehet már hallottál róla, de remélem, azért lesz új információ is:

 

  1. Testápoló: zuhanyzás vagy fürdés után még a nedves bőrre kenve finom és puha lesz tőle a bőrünk.
  2. Vírusok, gombák, baktériumok ellen: A kókuszolajban megtalálható az úgynevezett laurinsav, ami antibakteriális és gombaölő hatásáról ismert, érdekesség, hogy ez az anyatejben is megtalálható. Kaprilsavat is tartalmaz kis mennyiségben, ennek is gombaölő hatása van. Belsőleg napi 1-2 evőkanállal ilyen célra is használható.
  3. Hajpakoláshoz: Hajmosáskor a nedves hajvégekbe dörzsölhetünk egy kevés kókuszolajat, majd 20 perc után mossuk le alaposan, ragyogó lesz tőle a hajunk.
  4. Ajakápolásra: Kókuszzsírt erre a célra is használhatunk, megvédi ajkunkat a szél, nap és a hideg ellen, illetve a laurinsavnak köszönhetően a szájon kialakult herpeszre is jó alternatíva lehet.
  5. Főzéshez: Mivel a kókuszolaj magas hőfokon is stabil marad, ezért főzéshez kiváló, persze a sütéshez nem szükséges hidegen sajtolt olaj, de ha máshoz használjuk, akkor a hidegen sajtolt verziót válasszuk minden növényi olajból. Táplálkozásban jó választás, hiszen kedvező zsírsavszerkezete miatt nem terheli meg az emésztést és jól tud hasznosulni.
  6. Egyéb összetevők: polifenolokat is tartalmaz, ezen belül fenolsavat, ami gyakorlatilag az olaj intenzív illatáért és ízéért felel, illetve K- és E- vitaminban, valamint ásványi anyagokban gazdag.
  7. Masszázs: szeretem masszázshoz használni, mert szép lassan kezdi beszívni a bőr, így nem kell folyton újra és újra kennem a vendég lábát vagy hátát, illetve tudom, hogy mi van benne és tudom, hogy nem károsítom semmilyen adalékanyaggal a vendégem szervezetét.

+1 érdekesség: Erről lehet, hogy még nem hallottál, de a Fülöp-szigeteken az élet fájának is nevezik a kókuszpálmát. Több ezer éve használja az ayurvedikus orvoslás gyógyításra, szanszkrit neve: kalpa vriksha, ami azt jelenti: „A fa, ami mindent megad, ami az élethez szükséges”

Szeretek más kultúrákat megismerni és olvasni róluk, mert az őseink nagyon kifejezően tudtak bánni a szavakkal, illetve néha szavak nélkül is nagyon jól megértették egymást, ami talán a mi kultúránkból már kicsit kiveszett, de a lényeg, hogy bátran használjatok 100%-ban természetes, bio termesztésből származó, hidegen sajtolt, szűz kókuszolajat.


Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!



Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

!
!






Vissza az előző oldalra!
- Magyar